1. HABERLER

  2. KİMDİR

  3. Talat Bulut kimdir?
Talat Bulut kimdir?

Talat Bulut kimdir?

Talat Bulut ismi son zamanlarda en çok konuşulanlar arasında yer alıyor. Yasak Elma dizisinde boy gösteren Talat Bulut'u yakından tanımak isteyenler "Talat Bulut kimdir?" sorusuna yanıt arıyorlar.

A+A-

Talat Bulut Kimdir

Talat Bulut dizi ve filmlerden uzun süredir tanınan bir yüz. Ancak hayranları onun hakkında çok daha fazla bilgiye sahip olmak istiyor. 

Usta oyuncu Talat Bulut, 23 Mart 1956 yılında Kars’ın Sarıkamış ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ailesinin 10. Çocuğu olarak dünyaya gelen Bulut, şimdilerde beyaz perdenin ve televizyonun aranan isimlerinden. Devlet memuru bir babaya ve doktor bir abiye sahip olan Bulut, kendi kariyer tercihini oyuncu olmaktan yana kullandı. 

Ankara Kurtuluş Lisesi’nden 1975 yılında mezun olan Bulut, Hacettepe’de Elektronik Mühendisliği’ni kazandı. Ancak oyunculuk sevgisi daha ağır basan oyuncu, 2. Sınıftayken tiyatro için okulunu bıraktı. Anakara Sanat Tiyatrosu tarafından yapılan ve 450 kişinin başvurduğu oyunculuk seçmelerine katılarak ilk 15 kişinin arasına girmeyi başardı. 

talat-bulut.jpg


Usta Oyuncular İle Rol Aldı

Talat Bulut sinema hayatına ilk olarak 1979 yılında, Türkan Şoray ile birlikte rol aldığı bir yapımda başladı. Farklı projeler için imajını köklü olarak değiştirmekten kaçınmayan başarılı oyuncu, bir dönem tekstil ile de uğraştı. Oyunculuk hayatı boyunca onlarca farklı dizi ve sinema filminde rol aldı. Ayrıca bazı filmlerde de yalnızca seslendirme yaptı. Ayrıca Bulut’un oyunculuk hayatı çeşitli ödüllerle doludur.

Talat Bulut 1987 yılında Pınar Afşar ile nikâh masasına oturdu. Bir kız evlada sahip olan Bulut çifti, 22 yıl aradan sonra evliliklerini bitirme kararı aldı. Talat Bulut hayatı boyunca olduğu gibi şimdi de başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. 



talat-bulut-.jpg


KİŞİSEL BİLGİLERİ

Tam Adı

Talat Bulut

Doğum Tarihi

23 Mart 1956

2018 Yılına Göre Yaşı

62 Yaşında

Güneş Burcu

Koç

Sevgilisi

Pınar Afşar Bulut

Doğum Yeri (Nereli)

Sarıkamış / Kars

Göz Rengi

Kahverengi

Doğal Saç Rengi

Siyah

Kilosu

79

Boyu

1.75 m veya 175 cm


Kızı Hazal Bulut

kizi-hazal-bulut.jpg


EŞİ VE AİLESİ 

ailesi-005.jpg
 


KAZANDIĞI ÖDÜLLER

7. Ankara Film Festivali – 1995, En İyi Erkek Oyuncu, Manisa Tarzanı
1. Ankara Film Festivali – 1988, En İyi Erkek Oyuncu, Herşeye Rağmen
20. Antalya Film Festivali – 1983, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Derman
37. Antalya Film Festivali – 2000, En İyi Erkek Oyuncu, Melekler Evi
22. Siyad Türk Sineması Ödülleri – 2000, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Abuzer Kadayıf


Rol aldığı tiyatro oyunları

Tak-Tik : Bertolt Brecht – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1978
Akıllı Hayvanlar : (Ahmet Tünel) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1977
Sakıncalı Piyade : (Uğur Mumcu) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1977
Komün Günleri : (Bertolt Brecht) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1976
İşçi (oyun) : (Ömer Polat) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1976
Aladaglı Mino : (Ömer Polat) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1975
Nereye Payidar : (Bilgesu Erenus) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1975
Dimitrof : (Hedda Zinner) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1974
Ana : (Maksim Gorki) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1974


Filmografisi

Yasak Elma – 2018 (dizi)
Fazilet Hanım ve Kızları – 2017 (dizi)
Göç Zamanı – 2016 (dizi)
Mucize – 2014
Kasaba – 2009 (dizi)
Mutluluk- 2007
Annem – 2007 (dizi)
Saklambaç – 2005 (dizi)
Aşk Olsun – 2003 (dizi)
Melekler Evi – 2000
Abuzer Kadayıf – 2000
Köçek – 2000 (tv filmi)
Cemile – 1996
Cemile ve Umudun Masalı – 1995
Manisa Tarzanı – 1994
Herşeye Rağmen – 1988
Kurtar Beni – 1987
Prenses – 1986
Son Urfalı – 1986
Su – 1986
Yapayalnız – 1986
Yunus Emre – 1986
Kurbağalar – 1985
Kuyucaklı Yusuf – 1985
Fidan – 1984
Karanfilli Naciye – 1984
Firar – 1984
Derman – 1983
Göl – 1982
Çayda Çıra – 1982
Yaşamak Seninle Güzel – 1982
Yılanı Öldürseler – 1981
Beni Böyle Sev – 1980
Hazal – 1979


ÖZEL / AGRİSOZ.COM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Bir Yorum Yapın Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.