Anasayfa
  • Ağrı
  • Gündem
  • Dünya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Ağrı Spor Sağlık Magazin Rüya Tabirleri Seyahat Kimdir Bebek Tv
  • Ara
SON DAKİKA:
13:32
Bursa'da 'İpek Böceği İhracat Ödülleri' sahibini buldu
12:46
Mobilya sektöründe Sakarya güçleniyor
12:27
Tahsilatta en kolay İsveç, en zor Suudi Arabistan! Türkiye tahsilatta kaçıncı sırada?
12:06
30 Haziran'da sağlığa 'Deva' olacak planı açıklayacak
11:42
Kahramanmaraş'ta Buray rüzgârı esti
11:18
Öykü Gürman İzmir Bergama'yı coşturdu
11:03
TİM'in ilk 1000 listesinde 159 Egeli ihracatçı
10:45
Gelecek Partisi Ankara'da öncü kadınlara söz verdi
10:21
Gül Baba'da Yağmur ve Şükür Duası
10:09
Ağrı'da araç direğe çarptı: 2 ölü, 1 yaralı
10:02
"Aşk Bir Şey Değildir" tiyatro oyununa büyük ilgi
10:02
"Zümrüd-Ü Anka" Disiplinlerarası ziyaretçilerini bekliyor
10:02
EXPO'da sahne Simge Sağın'ın
10:02
Fahrettin Yokuş'tan şeker zammı tepkisi: Vatandaşında şekerinde tadı kaçtı
10:02
CHP'li Zeybek, Bahçeli'nin enflasyon tepkisini hatırlattı
10:02
Manisa'da sezona veda ettiler
10:02
Kocaeli'de TSM Korosu'ndan yaz konseri
10:02
Bergama'da Hüsnü Şenlendirici coşkusu
10:02
Muğla'da lavanta şenliği başlıyor
10:02
Gaziantep hemşehri dernekleri festivali başladı
10:02
Mustafa Cihat Kılıç Bergama'yı mest etti
10:02
Aşkar-Kaya ailesinin mutlu günü
10:02
Hayata "Çok özel piknik molası"
Video Galeri Foto Galeri Üye Paneli
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kayseri'de 13 milyon TL'lik projede 3 bin 200 adet küçükbaş dağıtıldı
Gündem
27 Mayıs 2022 - 14:24

Kayseri'de 13 milyon TL'lik projede 3 bin 200 adet küçükbaş dağıtıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Koyunlar Artıyor, Meralar Şenleniyor’ projesi kapsamında 3 bin 200 adet küçükbaş hayvan dağıtım törenine katıldı. İki yılda 13 milyon TL’ye mal olan proje ile ilgili konuşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin bir tarım ve hayvancılık şehri olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Gündem
27 Mayıs 2022 - 14:24
5 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayseri'de 13 milyon TL'lik projede 3 bin 200 adet küçükbaş dağıtıldı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Koyunlar Artıyor, Meralar Şenleniyor' projesi kapsamında 3 bin 200 adet küçükbaş hayvan dağıtım törenine katıldı. İki yılda 13 milyon TL'ye mal olan proje ile ilgili konuşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri'nin bir tarım ve hayvancılık şehri olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Mehmet UZEL/ KAYSERİ İGFA- Kadir Has Kongre Merkezi yanında gerçekleşen törene Başkan Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy, Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, Kayseri İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Yüce ve daire başkanları, üreticiler ile çok sayıda davetli katıldı.

Mehteran gösterisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri adına önemli ve anlamlı bulduğu böyle bir çalışmayı kamuoyu ile paylaşmaktan dolayı onur duyduğunu ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, birliğin, beraberliğin bereket olduğunu belirterek, kendi kendine yeten şehir, kendi kendine yeten bir ülke olma yolunda hep beraber gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.

"3 YIL İÇERİSİNDE 100 MİLYON TL HARCAMA YAPTIK"

Kayseri denilince endüstri ve ticaret merkezi olmasının yanında tarım ve hayvancılığı asla göz ardı etmediklerini vurgulayan Büyükkılıç, Kayseri'nin bir tarım ve hayvancılık şehri olduğunu paylaşarak, "Kayseri genelinde küçükbaş hayvan ile alakalı 900 bin rakamı konuşuyoruz, büyükbaş hayvanın 500 bine yaklaştığını ifade ediyoruz. Manda yoğurdu, camız kaymağı diyoruz, bu konuda da iyi bir noktaya gidiyoruz. İstenilirse bu çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalara tuzumuz biberimiz olsun dedik, 3 yıl içerisinde 100 milyon TL harcama yaptık, sadece 2022'de biraz daha farkındalık oluşturalım dedik, bu yıl için 60 milyon TL bütçemizden rakam ayırdık" diye konuştu.

Geçen sene bin 100 koyun ve koç dağıttıklarını hatırlatan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sene 3 bin 200 dağıtıyoruz, önümüzdeki sene için şimdiden kollarımızı sıvayıp, bu çalışmamızı sürdüreceğiz. Dağıttığımız koyunlardan 2 sene bir şey almıyoruz, 3'üncü seneden itibaren 5'er hayvanı geri alıp, 4 senede verdiğimizi geri alıyoruz ve diğer bir aileye veriyoruz. Kaynaklarımızı onlar için seferber ediyoruz. Yaklaşık 5 sene sonra bizim koyunlarımız bize dönmüş oluyor, biz de başka bir aileye vermiş oluyoruz. 16 ilçemizi bağrımıza basıyoruz diyoruz ya bunu laf olsun diye söylemiyoruz. Yatırımlarımızla, çalışmalarımızla ilgili hiçbir zaman birini ötekine tercih etmeden hepsine destek verme yolunda gayret gösteriyoruz. Çok şükür bu dayanışmanın bereketini yaşıyoruz."

Kayseri'nin turizmin, gastronominin merkezi olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, önemli bir projeden de bahsederek, Beydeğirmeni Besi Bölgesi'ndeki arsaların tamamını üreticilere dağıttıklarını anlattı. 

"BU ŞEHRİMİZ İÇİN VARIZ DİYORUZ"

Büyükkılıç, hayvancılık alanında hizmetlerinin sürdüğünü söyleyerek, "Aynı zamanda hayvancılık yapan dostlarımıza su desteği veriyor, içme suyunun yarısını biz ödüyoruz, yine hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimize yem desteği veriyoruz. Kısacası biz tarım ve hayvancılıkla uğraşan dostlarımız için varız, bu şehrimiz için varız diyoruz. Şehrimizi daha diri, daha canlı, bu konuda kendi kendine yetme konusunda gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu. 

Başkan Büyükkılıç, hayvan atıklarını da değerlendirdiklerini, Beydeğirmeni'nde 4.5 megavatlık biyogazdan elektrik üretme projesinin aktif olarak çalıştığını ifade etti. 

Büyükkılıç, son olarak Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan kahraman askerlere de Allah'tan rahmet, başta şehit aileleri olmak üzere tüm Türkiye'ye baş sağlığı diledi.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin de koyunculuğun Anadolu coğrafyasının vazgeçilmez ana geçim kaynaklarından birisi olduğunu vurgulayarak, proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Kayseri her ne kadar büyük bir sanayi kenti ise de en az o büyüklükte de bir tarım kentidir. İl Müdürlüğümüz tarafından projelendirilen ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından finanse edilen koyunlar artıyor, meralar şenleniyor projesi kapsamında 16 ilçemizde 160 üreticimize dağıtılacak olan 3 bin 200 adet akkaraman ırkı koyun bugün itibariyle üreticilerimizle buluşmuş olacak. Projemizi hazırlamamızdaki ana hedeflerimizden bir tanesi gelir düzeyi düşük, kırsal alan nüfusunun yaşam standartlarının yükseltilmesi, koyun yetiştiriciliğinin yeniden canlandırılmasıdır. Kayseri'mizde yaşayan her nüfus için en az 1 adet küçükbaş varlığı oluşuncaya kadar bu projelerin devam etmesini ve desteklerimizin artmasını temenni ediyorum."

Bu projenin bir örneğini başka hiçbir ilde duymadığını ifade eden Şahin, "Allah Büyükşehir Belediye'mizin kesesine biraz daha versin ve bizlere de, üreticimize de bu desteği vermeye devam etsinler" dedi.

Kayseri İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Yüce ise, küçükbaş hayvancılığa vermiş olduğu desteklerden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'a teşekkür ederek, küçükbaş hayvanları almaya hak kazanan üreticilere de hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından, küçükbaş hayvanların dağıtımı gerçekleştirildi.


EDİTOR
İGFA
İGFA
İGF Haber Ajansı
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Bursa'da 'İpek Böceği İhracat Ödülleri' sahibini buldu
Bursa'da 'İpek Böceği İhracat Ödülleri' sahibini buldu
Mobilya sektöründe Sakarya güçleniyor
Mobilya sektöründe Sakarya güçleniyor
Tahsilatta en kolay İsveç, en zor Suudi Arabistan! Türkiye tahsilatta kaçıncı sırada?
Tahsilatta en kolay İsveç, en zor Suudi Arabistan! Türkiye tahsilatta...
30 Haziran'da sağlığa 'Deva' olacak planı açıklayacak
30 Haziran'da sağlığa 'Deva' olacak planı açıklayacak
Kahramanmaraş'ta Buray rüzgârı esti
Kahramanmaraş'ta Buray rüzgârı esti
Öykü Gürman İzmir Bergama'yı coşturdu
Öykü Gürman İzmir Bergama'yı coşturdu
TİM'in ilk 1000 listesinde 159 Egeli ihracatçı
TİM'in ilk 1000 listesinde 159 Egeli ihracatçı
Gelecek Partisi Ankara'da öncü kadınlara söz verdi
Gelecek Partisi Ankara'da öncü kadınlara söz verdi
Gül Baba'da Yağmur ve Şükür Duası
Gül Baba'da Yağmur ve Şükür Duası
Ağrı'da araç direğe çarptı: 2 ölü, 1 yaralı
Ağrı'da araç direğe çarptı: 2 ölü, 1 yaralı
Muğla Büyükşehir'in 'Gönüllü İtfaiyecileri' hazır
Muğla Büyükşehir'in 'Gönüllü İtfaiyecileri' hazır

Ana Sayfa
Ağrı
Gündem
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Teknoloji
Yaşam
Spor
Ağrı Spor
Sağlık
Magazin
Rüya Tabirleri
Seyahat
Kimdir
Bebek
Tv
Foto Galeri
Video Galeri
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Hukuka Aykırılık Bildirimi
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Ağrı Haber, Son Dakika Ağrı Haberleri, 04 Ağrı Haberleri, Ağrı Söz Haber, Ağrı Söz Gazetesi, Haberler Ağrı, [Tüm Hakları Saklıdır] © Ağrı Söz Bir Yaze Medya Kuruluşudur. Ağrı Haber