Ağrı
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2420.4
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57788.56$

Agri'daki KYK Yurtlari Depremzedelere Yuva Oldu...


Agri'daki KYK Yurtlari Depremzedelere Yuva Oldu...
"Asrin felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde evleri yikilan, agir hasar gören ve birçok yakinini kaybeden 350 depremzede misafirin, kaldiklari Agri Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarindagünlük bütün ihtiyaçlari karsilanirken, depremden etkilenen yetiskin ve çocuklara psiko-sosyal destek imkani da sunuluyor.

"Asrin felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde evleri yikilan, agir hasar gören ve birçok yakinini kaybeden 350 depremzede misafirin, kaldiklari Agri Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarindagünlük bütün ihtiyaçlari karsilanirken, depremden etkilenen yetiskin ve çocuklara psiko-sosyal destek imkani da sunuluyor. Çocuklarin serbest zamanlarini degerlendirmeleri amaciyla ana sinifi ve kres odalari olustururken, yetiskinlere ise bilgisayar ve ebru sanati kurslari baslatildi. Ayrica yurtlarda sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler ile depremzedelere hizmet veriliyor.Agri’daki yurtlarda misafir edilen depremzedelere yapilan hizmetler hakkinda bilgi veren Agri Gençlik ve Spor Il Müdürü Fedai Din,"Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in talimatlari ile; Gençlik ve Spor Bakanligi bünyesinde bulunan ögrenci yurtlari depremzede vatandaslarimiz için kullanima açilmistir. Bu kapsamda ilimizde bulunan yurtlari depremzede vatandaslarimizin ihtiyaçlarini karsilayabilecek nitelikte revize edilmistir. Depremzede vatandaslarimizin, yemek, yatacak yer ve yemek ihtiyaçlari sorunsuz bir biçimde karsilanmaya devam edilmektedir"dedi.

Agri Valiliginin koordinesinde tüm imkânlarin seferber edildigini belirten Din,"Müdürlügümüze bagli il merkezi, Dogubayazit ve Patnos yurtlarinda 350 depremzede konakliyor. Yüzün üzerinde görevli personel ile depremzedelere hizmet ediyoruz. Ögrenci yurdumuzda, hazirlanmis olan genel hijyen malzemelerinin hepsi gerek oda bazli, gerek kisi bazli olsun, kendileri için hazir hale getirildi.

Ailelerin kisi sayilarina göre oda planlamasini yapiyoruz. Ayrica günde 3 ögün beslenebilecekleri sekilde sicak yemekhanemiz hazir. Yine ara ögünlerle ve içeceklerle desteklenen bir süreç. Ayrica Afetten etkilenen yetiskin ve çocuklara psikososyal destek imkâni da sunuluyor. Yurtlarimizda kalan depremzede ögrencilerimizin egitimleri için Il Milli Egitim Müdürlügümüz ile koordineli bir çalismamiz var. Tüm ögrencilerimizi okullara servislerle götürüp getiriyoruz. Saglik Hizmetlerimizi de Il Saglik Müdürlügü ile birlikte yürütüyoruz. Egitim ve Saglik hizmetleri de aksamadan verilmektedir. Gençlik Merkezimizde aktif olarak devam eden kurslarimizi burada da misafirlerimizin hizmetine sunduk. Çocuklarimizin serbest zamanlarini degerlendirmeleri için ana sinifi ve kres odalari olusturduk. Yetiskinlerimiz için ise bilgisayar ve ebru sanati kurslarini baslattik. Yurtlarimizda Sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler ile depremzedelerimize hizmet veriyoruz. Ülke olarak çok büyük bir felaket yasadik. Devlet ve millet el ele verip bu depremlerin yaralarini sarmaya basladik. Gençlik ve Spor Bakanligi personellerimiz gerek yardim çalismalari, gerek afet bölgesine destek ekip gönderilmesi, gerekse depremzedelerin yurtlarda misafir edilmesi gibi alanlarda aktif olarak görev aliyorlar. Agri Valiligimiz ve AFAD koordinasyonunda pandemi kosullarinda oldugu gibi bu felakette de yurtlarimiz milletimizin yuvasi oldu. Biz ülke olarak bu felaketin de yaralarini beraber saracagiz, tekrardan tüm ülkemize geçmis olsun diliyorum”ifadelerini kullandi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!