Ağrı
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66865.092$

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Seçimlerinde Şaibe Tescillendi

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Seçimlerinde Şaibe Tescillendi
16 Ekim 2022 yılında yapılan Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve Başkanlık seçimlerinde şaibe iddiaları ile ilgili yapılan soruşturma tamamlandı. Savcının iddianamesi sonucunda açılan dava ile şaibe tescillenmiş oldu.

16 Ekim 2022 yılında yapılan Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve Başkanlık seçimlerinde şaibe iddiaları ile ilgili yapılan soruşturma tamamlandı. Savcının iddianamesi sonucunda açılan dava ile şaibe tescillenmiş oldu. 

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde sahte oy kullandıkları yönündeki iddiaları araştıran Ağrı Cumhuriyet Savcılığı yaklaşık 1 buçuk yıl süren teknik araştırmanın ardından kararını vererek dava dosyasını açtı. Hazırlanan iddianame de sahte oy kullandığı tespit edilen 53 kişi ile Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve Yönetimi yargılanacak. 

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadeleri alınan ATSO yönetimi ve sahte oy kullanan 53 kişi hakkında iddianame tamamlandı. ATSO yönetimi görevi kötüye kullanmak suçundan yargılanacak. 

Konu ile alakalı basın açıklaması yapan ATSO Eski Başkanı Mehmet Erat, feryatlarının adaletle sonuçlandığını söyledi. Şaibeli bir seçim sonucunda yönetimin kendilerinden alındığına vurgu yapan Erat “Seçimler öncesinde sahte oy kullanılacağı yönünde duyumlar almıştık. Bu duyumları Merkez İlçe Seçim Başkanlığı’na sunduk ancak bu iddiamız reddedildi. Tüm olumsuzluklara rağmen girdiğimiz seçimlerde kazandığımız gün gibi aşikarken, bir anda devreye giren sahte oylarla seçim elimizden alındı. 2 oyla seçimi kaybettirdiler. Yaptığımız itirazlar ve şaibe iddiaları delil yetersizliği nedeni ile kabul görmedi. Bizlerde her zaman yaptığımız gibi bu kişileri önce Allah’a sonra yüce adalete havale ettik. Bir buçuk yıldır süren hukuk davamızda çok şükür haklı olduğumuz belli oldu. Sahte oy kullanmaları için seçimlere davet edilen 76 kişiden 53’ünün oy kullandığı tespit edildi. Adalet arayışımız sürecek” 

Oturduğunuz koltuk meşru değil!

Bundan sonra ki sürecin hızlanması ve meşru olmayan bu yönetimin gitmesi noktasında kayyum talebinde bulunacaklarını belirten Mehmet Erat “Tüm Ağrı halkının huzurunda mevcut yönetime çağrıda bulunuyorum. Oturduğunuz koltuğun şaibeli olduğu artık ortaya çıktı. Ağrı halkının gözlerinin içine baka, baka o koltukta oturmayı sürdüremezsiniz. Allah yarına bırakıyor ama yanınıza bırakmıyor. Adalet er yâda geç tecelli etti. Bundan sonra ki süreçte kayyumun atanarak hızlı bir şekilde seçime götürmesi gerekiyor. Ağrı halkına kalan sürede hizmet etmek için ben ve ekibim hazırız. Bu yapılanları kadir şinas Ağrı halkının takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!